Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Zweden vakantie

Zweden vakantieEr is meer in Zweden dan de Vikingen, Volvo ’s, Ikea en hun befaamde gehaktballen. Het noordelijke land is een ideale vakantiebestemming om vele redenen. U kunt er genieten van de prachtige meren, bossen en bergen, of u kunt er heen gaan voor het avontuur. Daarnaast heeft Zweden een rijk cultureel erfgoed. Voordat het land een voorbeeld werd van neutraliteit en vrede- ze bedachten immers de Nobelprijs voor vrede - was Zweden het land van de woeste Vikingen.

Natuur

Het natuurgebied in Zweden is niet alleen groot en indrukwekkend, het is wonderschoon met kenmerken die vaak alleen de Scandinavische landen kennen. U kunt er rustig wandelen in de prachtige natuurgebieden, fietsen langs adembenemende meren en genieten van de heerlijk zuivere, Scandinavische lucht, kamperen onder talrijke sterren, het legendarische noorderlicht zien of steden bezichtigen en terrassen bezoeken.

Zweden merenMeren

De meren staan bekend om hun zuiverheid en puurheid, de meeste zijn zo schoon dat u er uit kunt drinken. Ook als u een keer echte sneeuw wilt meemaken, is Zweden bij uitstek geschikt om te bezoeken. In Zweden kunt u meemaken wat het betekent om daadwerkelijk een witte kerst te hebben. Zweden is een prachtig vakantieland met onder andere dichtbegroeide naaldboombossen, wit beklede bergen en kristalhelder water.

Cultuur

Het land dat ooit de thuisbasis was van de wilde Vikingen en onbevreesde Oostzee vissers is nu het land geworden van neutraliteit en vrede. Al deze historie kunt u nog steeds terug vinden, niet alleen in musea maar ook erbuiten. In de steden kunt u nog standbeelden zien die herleiden naar oude tijden.

Zweden sleeën

Activiteiten

Zweden heeft veel te bieden voor avonturiers. De rustige en prachtige landschappen worden ook gebruikt om uw adrenaline op te wekken. U kunt kajakken in de meren, mountainbiken door de bossen en bergen, bergbeklimmen, skiën en snowboarden in de witte sneeuwgebieden en joggen in de zuivere openlucht langs een prachtig dal. Zweden biedt voor elk wat wils, het is een ideale vakantiebestemming voor zowel avonturiers, liefhebbende koppels en families.

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden