Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Stedentrip Göteborg

Stedentrip Göteborg

De universiteitsstad Göteborg is heel geschikt voor een leuke stedentrip en wordt ervaren als de vriendelijkste stad in Zweden voor toeristen. Lees onze leuke tips en adviezen.

 

 

Göteborg ligt aan de westkust, in het zuiden van Zweden, in de provincie Västergötland en Bohuslän en is de tweede grootste stad in Zweden en de vijfde grootste stad in Scandinavië. Göteborg is een stad met een Nederlandse sfeer vanwege de vele grachten en rechte straten en heeft meer dan 500.000 inwoners. Göteborg is bereikbaar via Göteborg Landvetter Airport, 30 km ten zuidoosten van het centrum van de stad, en via Göteborg City Airport,15 km buiten het stadscentrum. De haven van Göteborg is de grootste van de Scandinavische landen.

Stedentrip Götenborg

Göteborg is precies de juiste grootte voor een stedentrip of weekendje weg. Geweldige winkels, concerten, sportevenementen en uitstekende restaurants. Een populair tijdverdrijf in Göteborg is om "ta en fika" ofttewel een kopje koffie in een goed café. Als gevolg hiervan vindt u overal in de stad gezellige cafés. Een stad met een heerlijke sfeer voor een stedentrip.

Uitgaan in Göteborg

Met twee universiteiten en 50.000 studenten heeft Göteburg genoeg bars, pubs en nachtclubs om gezellig uit te gaan. U vindt de meeste gelegenheden rondom Avenyn, Linnegatan, Järntorget en Vasagatan.

Het weer in Göteborg

Göteborg heeft een zeeklimaat met gemiddelde zomertemperaturen tussen 10ºC en 20ºC. De winters zijn koud en winderig met temperaturen tussen 3ºC en -5ºC, maar zelden lager dan -15ºC. Er is gematigde neerslag het hele jaar door en het sneeuwt vooral tussen december en maart, maar soms ook van oktober tot mei.

 

 

Gothenburg City Card / Pass

De voordeligste manier om Göteborg te verkennen is met de Gothenburg City Card, die verkrijgbaar is bij de plaatselijke VVV. Hiermee krijgt u gratis toegang tot musea, begeleide wandelingen, de meest populaire zomer- en winteractiviteiten, kortingen op attracties, in winkels, restaurants en clubs, gratis reizen met het openbaar vervoer en veerboten, een rondvaarttocht door de grachten, gratis parkeren en fietsverhuur en nog veel meer. U vindt hier alle informatie. Bij vele hotels is de boeking inclusief de Gothenburg City Card, de ‘Göteborgspaketet’. Meer info: www.goteborg.com

De Gothenburh City Card is ook mobiel verkrijgbaar. U kunt uw kaart laten verzenden naar een of naar meerdere telefoons. U kunt dan uw kaart activeren voor het geldige aantal uren.
De Mobile City Card werkt niet in een Windows Phone. U kunt een kaart kopen die 24, 48 of 72 uur geldig is.

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden