Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Helsingborg

Helsingborg ZwedenHelsingborg is een schilderachtige kuststad in het zuidwesten van Zweden. Het heeft prijzen gewonnen voor het mooiste stadscentrum, de beste muziekstad en de stad met het beste ondernemingsklimaat in Zweden.

 

 

Helsingborg ligt in de provincie Skåne en heeft zo’n 100.000 inwoners. Aan de overkant van de Öresund ligt de Deense stad Helsingör/Elsinore, slechts 20 minuten met de veerboot. Ondanks de Öresundbrug zijn de veerboten nog altijd populair bij toeristen en forenzen, vooral omdat de veerboot goedkoper is dan de brug.

Het weer in Helsingborg

Helsingborg heeft een zeeklimaat. De warmste maanden zijn juli en augustus, de koudste maand is januari. De maand met de minste neerslag is maart.

Bezienswaardigheden Helsingborg

  • Kärnan Toren. Deze toren die al 600 jaar over de stad waakt behoort tot het Helsingborg Kasteel. Als u een beetje fit bent kunt u de 35 meter beklimmen en genieten van het uitzicht over de haven, Öresund en Elsinore.
  • Sofiero Slott. Dit kasteel was ooit de Koninklijke zomerresidentie en is beroemd om zijn tuinen met meer dan 10.000 rododendrons die in mei en juni in volle bloei staan.
  • Mariakyrkan. De Mariakerk uit de 14e eeuw is bescheiden van buiten en gevuld met rijkdom en schatten.

Wat is er te doen?

Helsingborg heeft een kustlijn van wel 25 km en de stranden zijn gemakkelijk te bereiken. U kunt naar Tropical Beach met de wuivende palmen of naar het Fria Bad en het Järnvägsmannens Bad. In Helsingborg kunt u heerlijk wandelen en fietsen in en rondom de stad en vergeet niet het Helsingborgs Rådhus en de Karnan toren te bezoeken.

Het Bjäre Schiereiland

U kunt genieten van een bezoek aan het Bjäre schiereiland. U rijdt dan via de ‘Italiaanse weg’ naar Bårstad, waar elk jaar het internationale tennistoernooi plaatsvindt. U heeft ook de gelegenheid een bezoekje te brengen aan het atelier van Marta Maas-Fjetterström en kunt u haar textiele weefkunst bewonderen die o.a. ook te zien is in het Louvre in Parijs. U kunt ook naar de Glass Studio van glaskunstenaar Richard Rackam die traditionele en modern technieken van glasblazen gebruikt. Daarna kunt u bij Solbackens Våffelbruk genieten van wafels en een heerlijk kopje koffie. Op het schiereiland Bjäre worden elk jaar de eerste aardappelen geoogst. U kunt er een vers gekookt aardappeltje proeven met een glaasje aardappelwodka.

 

 

Ramlösa Brunn

Elke druppel Ramlösa Bronwater maakt een reis van 70 jaar door zuiverende steenlagen voordat het bij de bron en in de fles belandt.

Tweede wereldoorlog museum

Ten noorden van Helsingborg en het oosten van Domsten, is er een spannend museum dat gedeeltelijk gelegen is in een ondergrondse militaire installatie uit 1940. Het museum geeft bezoekers een inzicht in hoe het leven was in Zweden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De 400 vierkante meter ondergrondse actie informatiecentrum toont foto's en voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. Er zijn ook zware kanonnen, en een '40 cafe in een vliegtuig hangar.

Winkelen

In het centrum van Helsingborg kunt u in winkelen tot u er bij neervalt. Buiten de stad vindt u het moderne winkelcentrum Vala en een grote IKEA winkel.

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden