Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Malmö

Malmo ZwedenMalmo is een havenstad in de provincie Scania en met ruim 300.000 inwoners de derde grootste stad van Zweden.

Malmo is een echte multiculti stad, bijna de helft van de bevolking van Malmo is jonger dan 35 jaar en ruim 40% van de bevolking is van niet-Zweedse afkomst. Er worden 150 talen gesproken en Malmö heeft het hoogste aantal, ruim 75.000, moslims in Scandinavië. Malmö heeft een van de grootste universiteiten van Zweden.

Malmo verkennen

De beste manier om Malmö te verkennen is op de fiets. Er is een heel netwerk fietspaden door de stad. Met de bussen van Skånetrafiken kunt u overal in de stad komen. U kunt niet kontant betalen en een buskaart kost 200 SEK. Ook kunt u sightseeing per boot doen door de vele grachten in het oude centrum.

Het weer in Malmö

Malmö heeft een zeeklimaat. De zomers zijn aangenaam met temperaturen tussen 11ºC en 20ºC en 17 uren daglicht. Soms is er zelfs een hittegolf. De gemiddelde wintertemperatuur ligt rond de 4ºC en zakt zelden onder -10ºC en in hartje winter zijn er zo’n 7 uren daglicht.

Øresund Brug (Sontbrug)

De Øresund Brug (Sontbrug) verbindt de binnenstad van de Deense hoofdstad Kopenhagen met de binnenstad van Malmö en is de langste combinatiebrug in Europa. De brug heeft 2 treinsporen en een vierbaansweg.

Bezienswaardigheden

  • Malmöhus Kasteel is het oudste renaissance kasteel van Zweden, met muren in een opvallende rode tint. Het kasteel is nu een museum.
  • St. Petrus Kerk is gebouwd in de 14e eeuw en is het oudste gebouw in Malmö.
  • Västra Hamnen, De West Haven, is in 2001 omgebouwd tot een ‘groene’ woonwijk met Turning Torso als belangrijkste herkenningspunt.
  • Turning Torso is een 190 meter hoge sculptuur die 90 graden ‘draait’ van beneden naar boven. Het heeft 147 appartementen, 10 kantoorverdiepingen en conferentiezalen op de twee bovenste verdiepingen. Turning Torso is bewoond en is beperkt toegankelijk voor het publiek.

Wat is er te doen?

  • Het strand Ribersborg, ook Ribban genoemd, is een ondiep strand aangelegd langs de kust van Malmö. Het wordt soms het ‘Copacabana van Malmö’ genoemd en is een heel populaire badplaats. Vrouwen mogen in elk openbaar zwembad topless zwemmen. Iedereen moet een broekje aan, maar de borsten bedekken is niet verplicht voor mannen en dus ook niet voor vrouwen.
  • Het Mazetti Cultureel Centrum is gehuisvest in de Mazetti Chocoladefabriek waar u handgemaakte pralines en truffels kunt kopen. Er is ook een hotel, nachtclub en conferentiefaciliteiten.

 

 

Uitgaan

Malmo heeft een bruisend nachtleven dat bestaat uit legale nachtclubs/ bars en uit “svartklubbar” na sluitingstijd. Deze “zwarte clubs” hebben geen alcoholvergunning en blijven langer open en zijn goedkoper dan de legale clubs. Ze adverteren niet, maar elke taxichauffeur weet ze wel te vinden. Slagthuset is gevestigd in een voormalig slachthuis en is de grootste en bekendste nachtclub van Malmo. Kulturbolaget of KB is Malmo’s belangrijkste rockclub met binnen- en buitenlandse artiesten. Debaser biedt een restaurant, nachtclub en live muziek. De entree is meestal gratis tot 10.00 uur ‘s avonds en de prijs daarna hangt af van de optredens op die avond. Plein Lilla Torg is de meest populaire markt en ontmoetingsplek. Malmo heeft het grootste aantal restaurants van alle Zweedse steden. Voor een budget maaltijd dus u zult er zeker wat van uw gading vinden.

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden