Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Sundsvall

SundsvallSundsvall ligt halverwege de Zweedse kust in Västernorrlands, provincie Medelpad.

 

 

 

 

Sundsvall Stad

Na de grootste brand in de Zweedse geschiedenis in 1888 is Sundsvall geheel uit steen opgetrokken en wordt ook de Stenen Stad genoemd. De economie wordt beheerst door de pulp- en papierindustrie en de productie van aluminium.

Vliegveld Sundsvall

Sundsvall-Timrå Airport ligt 20 km ten noorden van Sundsvall en wordt meestal Midlanda Airport genoemd.

Weer Sundsvall

Sundsvall heeft een zeeklimaat met koude winters en koele zomers. Juni t/m augustus zijn de warmste maanden met temperaturen tussen 10ºC en 20ºC.

Bezienswaardigheden Sundsvall

 • Gustav Adolfs Kyrka. De belangsrijkste kerk in Sundsvall in neo-gothische stijl. In de zomer worden hier op woensdagavond concerten gegeven.
 • Södra Stadsberget. Deze zuidelijke heuvel heeft een plateau met 12 km wandelpaden en u kunt er gratis vissen.
 • Norra Stadsberget. Deze 150 m hoge heuvel is het stadspark van Sundsvall. Er is een openluchtmuseum, een toren met uitzicht over de stad en een kleine dierentuin.
 • Sundsvall Museum. Het museum is gehuisvest in het moderne culturele centrum van Sundsvall. Er worden rondleidingen gegeven in het museum en in de stad. In hetzelfde pand vindt u ook de stadsbibliotheek.

Omgeving Sundsvall

 • Alnö. Ten oosten van Sundsvall light het grote eiland Alnö.
 • Alnö Gamla Kyrka. 12e eeuwse kerk met prachtige muur- en plafondschilderingen.
 • Tranviken. Deze mooie badplaats heeft een lang strand met beachvolleybalvelden.
 • Mineralenjacht. Aan de noordkant van Alnö zijn er 8 geologische gebieden met unieke mineralen.
 • Liden. Ongeveer 46 km buiten Sundsvall ligt Liden. De Liden Gamla Kyrka is uit de 15e eeuw en heeft middeleeuwse beeldhouwwerken en muurschilderingen. Het uitzicht vanaf de Vättberget biedt een van de mooiste panorama’s van Zweden.
 • Lörudden. Ongeveer 30 km ten zuid-oosten van Sundsvall, ligt Lörudden, een pittoresk vissersdorpje met een visrokerij en een klein cafe. U kunt hier zwemmen en zonnebaden.

Festivals Sundsvall

 • Sundsvalls Gatufest. Een gigantisch straatfeest in het centrum van Sundsvall in de eerste week van juli. Een van de top drie festivals in Zweden. www.infosundsvall.se
 • De Parade van de Draak. De draak is het symbol van Sundsvall en elke zomer worden er meer dan levensgrote draken tentoongesteld in het kader van ‘kunst op straat’. www.drakparade.se
 • Verder zijn er een heavy metal festival, Nordfest, en een uniek songfestival voor mensen met een handicap, Musikschlaget.

 

 

Winkelen Sundsvall

Sundsvall heeft wel 200 winkels met het assortiment van een grote stad. Stora Torget Markt in hartje centrum is een drukke markt met verse vis, groente, bloemen, kleding en nog veel meer. Birsta Retail Park, 8 km ten noorden van Sundsvall, is het grootste winkelcentrum in het noorden van Zweden.

Uitgaan Sundsvall

In Sundsvall zijn er meer dan genoeg gelegenheden om gezellig een avondje te gaan stappen. U kunt ze allemaal uitproberen en de pubs met lokaal gebrouwen bier moet u zeker niet overslaan. Oscar is volgens kenners, de enige echte nachtclub in Sundsvall. Het is eten is goed, de bediening is uitstekend en u kunt er ook lekker dansen. Mercat Cross heeft een indrukwekkende whisky collectie.

Restaurants Sundsvall

In Sundsvall kunt u genieten van gerechten uit alle windstreken. In de binnenhaven van Sundsvall en vlakbij het Casino vindt u de M/S Medvind, een plezierboot, met bars, uitstekende restaurants en de mooiste zeezichten.

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden