Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Autovakantie Zweden

Autovakantie ZwedenAutovakantie Zweden. Voor wie met de auto op vakantie gaat, heeft Zweden veel te bieden.

 

 

 

Autovakantie Zweden

Voor wie met de auto op vakantie gaat, heeft Zweden veel te bieden. Met historische steden en ongekend veel natuur vindt u er een enorme keuze aan interessante bestemmingen. Maar zeker in vergelijking met populaire vakantiebestemmingen in Zuid-Europa heeft Zweden enkele aangename pluspunten: buiten de twee grote steden komen files er nauwelijks voor, van hectiek en overvolle stranden is geen sprake. Er wordt rustig gereden en men gedraagt zich hoffelijk. De afstanden tussen de steden zijn wat groter dan in Nederland maar onderweg valt er veel te genieten van het landschap.

Toegangsroutes naar Zweden

Vaak wordt gedacht dat Zweden ver weg is, maar niets is minder. Tegenwoordig rijdt u met gemak in een dag naar Zweden. U neemt dan de autobaan door Duitsland en vaart vanaf Putgarden over naar Denemarken. Nabij Kopenhagen rijdt u over de Öresundbrug naar Zweden. Een andere mogelijkheid is om vanaf Kiel de veerboot van Stenaline naar Göteborg te nemen. Dat zorgt voor een leuke afwisseling en is zeker voor kinderen een belevenis. U eet en slaapt op de boot en komt 's morgens uitgerust in Zweden aan. Afhankelijk van uw reisplanning zijn er natuurlijk alternatieve routes, met diverse bootverbindingen vanuit Duitsland en Denemarken.

In de zomer en in de winter met de kinderen naar Zweden

Pharosreizen heeft een uitgebreid assortiment rondreizen per auto, zowel voor de zomer als voor de winter. Sportieve en avontuurlijke activiteiten die bijzonder geschikt zijn voor kinderen staan daarbij centraal. 

Autovakanties in Zweden met verschillende overnachtingsmogelijkheden

Er is nogal wat variatie in de overnachtingsmogelijkheden die u in de rondreizen van de verschillende aanbieders zult aantreffen. Vanzelfsprekend hangt uw uiteindelijke keuze er ook van af, hoe primitief of hoe luxe u de nacht wilt doorbrengen. Van tent tot hotel, alles is mogelijk. Misschien is die keuze nog wel belangrijker dan waar u naar toe gaat.

Fly-drive autovakanties in Zweden

Een fly-drive vakantie is een goede optie. Zeker wanneer u niet zo ruim in uw tijd zit en gebieden in het noorden van Zweden wilt verkennen, zoals Lapland en de Höga Kust.
Buro Scanbrit heeft een arrangement waarbij u uw camper op de luchthaven van Stockholm ophaalt en er direct op uit kunt trekken. 

Aanbieders autovakanties in Zweden

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden