Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Rondreis Zweden

Rondreis ZwedenZweden is een groot land met veel afwisseling in het landschap en interessante steden. Een rondreis is een ideale manier om het land te leren kennen.

 

 

Zweden is een groot land met afwisselende landschappen, veel natuur en -vooral langs de kust in het zuiden- een aantal steden met een rijke historie. Een rondreis is een uitgelezen manier om dit mooie land met z'n relaxte en vriendelijke bevolking beter te leren kennen. U kunt dat op eigen gelegenheid doen met uw eigen auto of een georganiseerde rondreis boeken. Wanneer U tijd wilt besparen op de heen- en terugreis, kunt u kiezen voor een fly-drive. In een paar uurtjes vliegt u dan naar Zweden, waar uw huurauto klaarstaat om direct op pad te gaan. Vooral wanneer u het noorden van Zweden wilt gaan verkennen is deze mogelijkheid het overwegen waard.

Vervoer

De meeste mensen die vanuit Nederland in Zweden een rondreis willen gaan maken, zullen dat doen met de eigen auto. Maar ook met het openbaar vervoer is dat in Zweden heel goed mogelijk. Na aankomst in Zweden per vliegtuig, boot of bus heeft u dan een uitgebreid netwerk aan verbindingen ter beschikking. Swebus is de grootste busonderneming met meer dan 300 bestemmingen. Denk eraan dat u in de bussen geen kaartje kunt kopen. U moet dat van tevoren regelen, bij voorkeur online. Alle regio's hebben een eigen openbaar vervoermaatschappij, die in ieder geval bussen laat rijden maar soms ook trams en treinen. Op het landelijke spoorwegnet zijn enkele maatschappijen actief. De treinen zijn modern en comfortabel, afhankelijk van het type kan de dienstverlening verschillen. In de hoge snelheidstreinen vindt u bijvoorbeeld een restaurant en internet. Tussen de belangrijke steden kunt u ook vliegen. SAS is de belangrijkste aanbieder. 

Aanbieders van rondreizen in Zweden

Rondreizen met kinderen in Zweden

Voor gezinnen met (kleine) kinderen heeft Pharos Reizen een aanbod samengesteld, dat specifiek voor deze groep is bedoeld. Het gaat daarbij om de combinatie waarbij u zorgeloos kunt genieten van natuur, rust, het vakantiegevoel, terwijl de kinderen zich kunnen vermaken met avontuurlijke activiteiten als kanovaren, met een vlot de rivier op of elanden spotten. Kinderen van 4-11 jaar worden bovendien meteen gepromoveerd tot Very Important Kid, dat is een programma waarbij ze van diverse voordelen gebruik kunnen maken, waaronder de bibliotheek met spelletjes, kleurplaten en grappige weetjes.

Rondreis steden in Zweden

Zweden rondreis natuurDe meest interessante steden vindt u in het zuiden, met name langs de kust. Uit de tijd dat Zweden een machtig rijk vormde in het gebied rond de Oostzee, zijn vele gebouwen zoals kerken, kastelen en fortificaties  bewaard gebleven. Bovendien vindt u er musea, opvallende architectuur, mogelijkheden om te shoppen en -zeker in de zomer- gezellige terrassen en festivals. Stockholm, Göteborg en Malmö zijn het bekendste, maar ook kleinere steden als Lund, Kalmar, Karlskrona en Uppsala zijn een bezoek waard. Onderweg van stad naar stad krijgt u ongetwijfeld ook een goede indruk van de natuur.

Rondreis natuurgebieden in Zweden

Wie aan de dagelijkse drukte die voor ons zo gewoon is nu eens helemaal wil ontsnappen, kan moeilijk een betere  keuze doen dan een rondreis in Zweden. De leegte is hier enorm en er is zoveel moois te ontdekken. Sawadee en Nosun bieden avontuurlijke en sportieve reizen aan, waarbij actief onderweg zijn in de natuur voorop staat, hetzij wandelend of per kano. Een andere manier om absolute vrijheid te ervaren is het rondtrekken met een camper. In Zweden is "wild" kamperen toegestaan en u bent dus vrij om zelf uit te zoeken waar u wilt gaan staan. BBI Travel biedt een fly-drive arrangement aan, waarbij u naar Stockholm vliegt om daar vandaan met de camper op pad te gaan.

Rondreis in Scandinavië

De touroperator Effeweg heeft een grote Scandinavië rondreis per bus in haar programma die ook door Zuid-Zweden voert. Het grootste deel van de reis gaat echter door Finland en Noorwegen. Zie www.effeweg.nl.

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden