Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Wintersport Zweden

Wintersport ZwedenAls wintersportbestemming is Zweden bij Nederlanders veel minder populair dan de Alpenlanden. Waarschijnlijk ligt dat meer aan de onbekendheid dan aan gebrek aan mogelijkheden. Want die zijn er volop!

 

Wintersport Zweden

Als wintersportbestemming is Zweden bij Nederlanders veel minder populair dan de Alpenlanden. Waarschijnlijk ligt dat meer aan de onbekendheid dan aan gebrek aan mogelijkheden. Want die zijn er volop! Logisch ook, want de Zweden zijn een sportief volk dat van het buitenleven houdt. Behalve voor het in de Alpen veel beoefende alpine skieën, langlaufen en snowboarden, kunt u in Zweden ook goed terecht voor het maken van een spectaculaire tocht per sneeuwscooter of met sledehonden. Bovendien zijn de Zweden meesters in het ijsvissen en in curling. Aan keuze dus geen gebrek.

In Zweden loopt het skiseizoen van begin december tot April, maar vanzelfsprekend spelen de hoogte en geografische ligging een rol. Houd er vooral in december en januari ook rekening mee dat hoe noordelijker u uw skibestemming uitzoekt, hoe korter de dagen zijn. Daar staat tegenover, dat u hier in april nog heel goed terecht kunt als het al een stuk lichter en warmer is.

Skieën volkssport nummer één in Zweden

In een heuvelachtig en bergachtig land, dat in de winter onder een dik pak sneeuw ligt, is het logisch dat skieën in al z'n vormen veel wordt beoefend. Bij gevolg is de infrastructuur daarop ingericht met liften en goed onderhouden loipes en pistes. Ook aan de minstens zo belangrijke après-ski en aan kinderopvang is gedacht. Zelfs de meest verwende skiërs en snowboarders zullen verrast zijn over wat Zweden op dit gebied te bieden heeft. Geniet van adembenemende uitzichten wanneer u over de goed geprepareerde pistes naar beneden skiet. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn, komen lange wachttijden bij liften nauwelijks voor, zodat u het maximale uit uw vakantie haalt. Wanneer u voor uw wintervakantie in Zweden een vakantiehuis huurt, is dat op zich al een belevenis. Met een dikke laag sneeuw op het dak en ijspegels aan de dakrand ziet het er in het zonlicht sprookjesachtig uit. Komt u aan het eind van de dag terug, dan gaat de open haard aan en is het knus en gezellig.

IJshotel

Wanneer u ervan houdt om tijdens uw wintervakantie unieke ervaringen op te doen, dan heeft de Jong Intratours de perfecte reis voor u. U vliegt naar Kiruna in Zweeds Lapland. Tijdens uw verblijf maakt u een sledetocht met huskies, u bezoekt de ertsmijnen, u doet een workshop ijsbeeldhouwen, u maakt een tocht per paardenslee en u maakt een elandsafari. De kans is groot dat u het noorderlicht zult zien. Het hoogtepunt van deze reis: u overnacht twee nachten in het Icehotel in Jukkasjärvi, dat hier ieder jaar aan het begin van van de winter uit blokken ijs wordt opgebouwd. Wanneer het idee om te moeten slapen bij -5 graden Celsius u toch niet zo aanspreekt: er is ook een warmer alternatief. Voor meer info zie www.dejongintra.nl.

Aanbieders wintersportvakantie Zweden

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden