Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Activiteiten

Activiteiten

Er zijn veel leuke dingen te doen, zoals het park van Pippi Langkous, het berenpark, een elanden safari en diverse leuke pretparken.

 

 

 

Orsa Bear Park

Het Orsa Berenpark in Grönklitt is niet zomaar een dierentuin. De natuurlijke woonomgeving van de ijsberen is helemaal nagemaakt met water om te zwemmen, holen voor de winterslaap en sneeuw. De beren kunnen zich hier helemaal thuis voelen. U kunt zien hoe de dieren gevoederd worden en met de Prairie Wagon Bear Express een ritje maken door het park. De wafels in de Bear Cabin zijn heerlijk, en een kop koffie in Cafe Koppången is altijd een goed idee, natuurlijk met iets lekkers erbij. In het park vindt u ook wolf, lynx, sneeuwluipaard en andere bedreigde diersoorten. Neemt u vooral uw verrekijker mee.

Polar World

In het Orsa Berenpark vindt u Polar World, een speciaal project om het voortbestaan van de ijsbeer veilig te stellen. De ijsbeer staat op de lijst van bedreigde diersoorten vanwege het afnemen van hun natuurlijke leefomgeving in de poolgebieden. U kunt alles te weten komen over ijsberen, poolgebieden en de klimaatsveranderingen die hier invloed op hebben. Het eerste paartje in Polar World bestaat uit Ewa uit de dierentuin in Rotterdam en Wilbär uit Stuttgart. Meer info: www.orsabjornpark.se

Pipi LangkousPippi Langkous : Astrid Lindgrens Värld

Of u nou opgegroeid bent met Pippi Langkous of nooit van haar gehoord heeft, is helemaal niet belangrijk om plezier te hebben in het Themapark Astrid Lindgren’s Värld in Vimmerby, Småland. Pippi Langkous is het meest bekende personage van schrijfster Astrid Lindgren die Pippi’s avonturen met haar vrienden in tien boeken beschreven heeft. Haar sproeten, oranje vlechten die naar boven krullen, haar lange kleurrijke kousen, uitzonderlijke kracht en haar vertederende karakter, hebben Pippi geliefd gemaakt bij kinderen over de hele wereld. In het park worden door zo’n 60 personages de avonturen van Pippi Langkous uitgebeeld. Na de voorstellingen kunnen de kinderen de personages ontmoeten en met hen spelletjes doen. Er zijn diverse restaurants, koffieshops en winkels en u kunt ook picknicken. U vindt daar ook het Astrid Lindgren’s Näs, het ouderlijk huis van Astrid Lindgren dat nu een cultureel centrum is.

Skara Sommerland

Een pretpark en waterparadijs geopend in 1984 in Västra, Götaland. Skara is open van juni tot augustus en trekt jaarlijks zo’n 350.000 bezoekers. Skara is leuk voor het hele gezin, maar vooral kinderen zullen er veel plezier beleven. Er zijn diverse achtbanen en glijbanen, waarvan Gruvbanan en Newton favoriet zijn. De rit eindigt in het water en iedereen wordt lekker nat. Er worden ook shows gegeven waarbij professionele zwemmers vanaf grote hoogte in het water duiken en daarbij kunstjes uithalen. Bij Skara Sommerland heeft u gegarandeerd een heel leuke vakantiedag. Meer info: www.sommarland.se

 

 

Elanden safariElanden safari

Een elandensafari is een unieke ervaring. De eland is het nationale symbool van Zweden en leeft in de beschermde bosgebieden van de Zweedse wildernis. Elanden zijn nachtdieren en als de duisternis valt komen zij uit de bossen. Onder begeleiding van een deskundige gids kunt u de elanden bewonderen in hun natuurlijke habitat. U zult lopen door heuvels, valleien en moerassen en zeldzame planten, gigantische bomen, mooie rotsformaties en prachtige uitzichten tegenkomen. U zult heel stil moeten zijn en gebarentaal gebruiken om de elanden niet te verjagen. Een elandensafari duurt een paar uur en het helpt als u een beetje fit bent. U heeft nodig een rugzak, warme kleding die niet ritselt en goede wandelschoenen.

Midsommarafton and Midsommardagen: Het Hoogtepunt van de Zomer

De langste dag van de zomer is het hoogtepunt van de zomer en Midzomernacht en Midzomerdag worden in Zweden groots gevierd. Het is een uniek Zweeds volksfeest dat elk jaar plaats vindt in het weekend tussen 19 juni en 26 juni. Tijdens de Midzomerviering wordt er met familie en vrienden gedanst om een prachtig versierde meiboom, er worden traditonele liederen gezongen en mensen lopen rond in klederdracht. Er wordt gesmuld van nieuwe aardappelen, zure haringen en de eerste aardbeien van het seizoen. Er wordt natuurlijk ook heel veel bier en schnapps gedronken. Mocht u tijdens dat weekend in Zweden zijn, doe dan mee en geniet van de festiviteiten rondom dit unieke Zweedse feest.

Kerstman Winterspelen

Volgens de inwoners van Gällivare in Lapland, hebben Zweedse Kerstmannen eeuwenlang gestreden om de titel van Beste Kerstman van het Jaar. Nu is deze wedstrijd het onderwerp van een jaarlijks festival in November. Kerstmannen uit de hele wereld komen in Gällivare bijeen om iedereen in de kerstsfeer te brengen. Allereerst gaan de Kerstmannen rond op het dorpsplein om de verlanglijsten van de kinderen op te halen. De volgende dag begint de strijd om de titel pas echt met allerlei spannende uitdagingen. De Kerstman uit Nederland heeft al twee keer de titel behaald. Meer info: www.swedishlapland.com

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden