Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Skiën in Zweden

Skiën in ZwedenSkiën in Zweden, in de winter een sport die door velen beoefend wordt. Ook langlaufen en diverse andere winteractiviteiten zijn populair.

 

 

De winter in Zweden is een magisch seizoen. Sneeuw bedekt grote delen van het land, de dagen zijn kort en de nachten lang en gezellig. In het uiterste noorden is de nacht gevuld met de sierlijke vormen en prachtige kleuren van het Noorderlicht. In Zweden heeft u prachtige sneeuw, ongerepte landschappen, pittoreske stadjes en moderne skioorden waar u niet eindeloos hoeft te wachten bij de lift. Zweden is in opkomst als een perfecte skibestemming die veel voordeliger is dan skioorden elders in de wereld en vooral minder druk. U kunt in de skigebieden van Zweden naar hartenlust skiën, snowboarden en langlaufen.

Populaire skigebieden in Zweden zijn:

Skigebied Åre

Een pittoresk bergdorp in het noorden van Zweden dat vanaf 1910 bezoekers trekt. Het is een van de beste skigebieden ter wereld met een prachtig winterlandschap, eigentijdse winkels, uitstekende restaurants en een bruisend nachtleven met wel 6 nachtclubs. Er zijn pistes voor kinderen, beginners en ervaren skiërs, gondelliften en de mogelijkheid voor nachtskiën. U kunt hier ook off piste skiën en snowboarden. Er ligt sneeuw tot in het late voorjaar, maar er zijn ook sneeuwkanonnen om de sneeuw aan te vullen. De après ski begint om 3.00 uur en die wilt u echt niet missen. Åre is gemakkelijk te bereiken via Öresund vliegveld en heeft alles voor een onvergetelijke wintersportvakantie.

Skigebied Vemdalen

Een skioord in Norrland met lange en uitdagende pistes en mogelijkheden voor snowboarden en langlaufen. Geschikt voor het hele gezin en beginners, gevorderden en ervaren skiërs kunnen hier volledig aan hun trekken komen. Er ligt altijd natuurlijke sneeuw, maar de sneeuwkanonnen staan altijd paraat. Off piste skiën is hier veilig, maar u doet er goed aan altijd met een groep of een gids op stap te gaan. Afhankelijk van het seizoen kunt u twee of drie avonden per week nachtskiën. De après ski is hier rustiger en u kunt het beste terecht in Hoigfjallshotel met drie bars, dansvloeren, live muziek en de enige disco in het gebied.

Skigebied Hammarbybacken

Een kleine heuvel ten zuiden van het centrum van Stockholm voor als u even lekker wilt skiën zonder helemaal naar het noorden te moeten reizen. Dit skigebied is zeer geschikt voor kinderen en beginners. Er ligt niet altijd genoeg sneeuw in Stockholm, maar de sneeuwkanonnen vullen dat wel aan. Als skiër kunt u hier voordelig genieten van de Zweedse winter.

 

Slapen in een iglo

Langlaufen in Zweden

Aangezien Zweden volop sneeuw en veel vrije natuur heeft, is langlaufen enorm populair. Er zijn overal gratis paden die verlicht worden zodat u tot laat bezig kunt zijn. Als u verlangt naar een echte langlaufvakantie dan is Lapland de juiste bestemming. Onder deskundige begeleiding kunt u op traditionele houten ski’s uw eigen weg banen door de poedersneeuw, wevend door bossen, over bevroren meren terwijl u de flora en fauna van het Poolgebied ontdekt. U zult ook de vriendelijke bevolking ontmoeten en de dans- en lichtshow van het Noorderlicht is ook een grote trekpleister. U hoeft niet superfit te zijn, maar het is wel belangrijk om u voor te bereiden op uw vakantie met oefeningen die uw kracht opbouwen en uw flexibiliteit, evenwicht en uithoudingsvermogen verbeteren.

Andere leuke winteractiviteiten zijn:

  • Een hondensledetocht
  • Een rendiersledetocht
  • Met de sneeuwscooter op pad
  • Overnachten in een iglo
  • Een les in Curling, een Olympische sport die fanatiek bedreven wordt in Zweden

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden