Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Vissen in Zweden

Vissen in ZwedenDoor de combinatie van fantastisch viswater, lage bevolkingsdichtheid en ongerepte natuur, lijkt Zuid- Zweden welhaast gemaakt voor de sportvisserij.

 

 

 

Beste tijd om te vissen

In het algemeen geldt dat het seizoen lang is en eigenlijk alleen maar wordt beperkt doordat het meeste oppervlaktwater in de winter is dichtgevroren. Voor het overige kan het seizoen per plaats en per soort verschillen.

Binnenwater Zuid Zweden

Zuid Zweden biedt de sportvisser talloze mogelijkheden door de ontelbare meren, vele rivieren en de lange kustlijn. U vindt er fantastische bestemmingen, die bovendien snel en comfortabel bereikbaar zijn. Het water is er rijk aan de gewilde soorten snoek, snoekbaars, zalm en baars, maar ook aan brasem, voorn, karper en zeelt.

Ongetwijfeld komen de meeste zoetwatervissers voor de roofvissen. Vooral snoek, meer nog dan baars en snoekbaars. Al deze soorten kunnen hier trouwens afmetingen bereiken die in Nederland maar zelden worden gezien.

De twee grote meren Vänern en Vättern staan bekend als de meest uitgelezen plekken om snoek te vangen. Hetzelfde geldt voor zalm en bruine forel. Deze wateren zijn het thuis voor wat mogelijk de grootste soort meerforel ter wereld is: de GullSpång.

Snoek komt trouwens niet alleen voor in het zoete water van meren en rivieren,maar ook in het brakke water langs de kust van de Baltische zee.

 

 

Zeevissen

Aan de west-, zuid- en oostkust zijn zeeforel en zalm de favorieten, met name als de vis op trek is in de lente en in de herfst. Het zeevissen op zalm is goed ontwikkeld in de provincie Skåne met centra als Simrishamn en de Hanöbukten baai, terwijl ook de eilanden Götland en Öland populair zijn. In de zomer kan er in het zuiden prima op zalm worden gevist in de rivieren, zoals de Mörrumsån, Emån, en Ätran. Buiten deze genoemde wateren geldt dat zalmvissen in binnenwater in het noorden beter is dan in het zuiden.

Het binnenland heeft oneindig veel beken en rivieren waar uitstekend op forel kan worden gevist. Vliegvissen is hier de meest gebruikte methode. Populaire gebieden hiervoor zijn Harasjömåla, Tiveden en Hökensås.

Vergunningen

Sportvissen is gratis langs de kust, maar voor snoek met een lengte tussen 40-75 cm geldt een maximum van drie stuks per dag. De hoofdregel voor het vissen in binnenwater is dat u een vergunning nodig heeft voor het betreffende water. Een uitzondering daarop vormen de vijf grote meren Vänern, Vättern, Storsjön, Hjälmaren en Mälaren. Zolang u sportvisgerij gebruikt is het vissen hier vrij.


Vissen in Zweden - CordesTravelVissen in Zweden - Cordes Travel

Zweden, het land van de duizend meren, het land van ongerepte natuur, het land van de beren, elanden en rendieren en rijk aan vele soorten vis. Bij sportvissers is Zweden daardoor al jaren een zeer geliefd land voor het vissen op snoek en snoekbaars. Voor georganiseerde visreizen, waarbij de roofvissen centraal staan, kunt u uitstekend terecht bij de ervaren specialist Cordes Travel. Zij hebben huisjes in de regio’s “Hälsingland“, “Gästrikland“, “Angermanland“, “Småland” en “Västergötland” en werken samen met lokale partners, die beschikken over goed materiaal en de beste stekken weten te vinden.

Meer info: www.cordestravel.nl

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden