Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Beste reistijd Zweden

Beste reistijd ZwedenDe beste reistijd in Zweden hangt af van wat u wilt doen tijdens uw vakantie.

 

 

 

 

Zomer

De beste maanden om Zweden te bezoeken zijn juni, juli en augustus. U kunt dan genieten van de lange zomerdagen, de terrasjes en alle toeristische bezienswaardigheden. De zomer is wel de duurste periode voor toeristen, omdat het dan hoogseizoen is. Let op aantrekkelijke zomerkortingen die aangeboden worden door bepaalde hotels.

Als u op uw budget moet letten, dan zijn juni, eind augustus en september de voordeligste maanden. De grootste drukte is nog niet begonnen of net voorbij, de vliegreizen zijn goedkoper en het weer is nog zeer redelijk. In september sluiten wel de meeste toeristische attracties.

Gedurende de zomermaanden gaan velen naar Noord-Zweden om de middernachtszon mee te maken. Dan gaat de zon onder om 11.00 uur ‘s avonds en komt weer op om 3.00 uur ‘s nachts. Als u echt wilt genieten van dit spectaculaire natuurverschijnsel, dan moet u hier wezen: Abisko van 12 juni tot 4 juli Bjoürkliden van 26 mei tot 29 juli Gällivare van 2 juni tot 12 juli Kiruna van 31 mei tot 14 juli. Om middernacht schijnt de zon wel, maar geeft vooral licht maar weinig warmte af. U wordt aangeraden altijd een warme trui of jas mee te nemen. In sommige gebieden moet u ook voorbereid zijn op overlast van muggen.

 

 

Lente

Als de lente komt in mei, dan kunt u genieten van de bloemenpracht als de natuur wakker wordt na een lange winter. Herfstmaand september laat de natuur ook van haar mooiste kant zien.

Winter

De meeste bezoekers zullen Zweden in de winter vermijden. Het wordt al koud in oktober en tot april moet zich heel warm aankleden. Als u een avontuurlijke toerist bent, dan moet u juist in de winter Zweden bezoeken. U kunt rekenen op sneeuw vanaf november tot maart. De ski-oorden zijn het drukst in februari, maart en december. Het heeft wel wat om in de Poolnacht te skiën. In de winter kunt u natuurlijk de vloeiende vormen en kleuren van de Aurora Borealis bewonderen in Noord-Zweden. Tijdens Kerstmis is Zweden een winterparadijs en de kerstmarkten zijn prachtig. In de steden is het dan een levendige boel met de terugkeer van de studenten en er is meer dan genoeg te beleven aan kulturele aktiviteiten en sneeuwplezier voor het hele gezin.

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden