Stockholm

Noorwegen

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Zweden in de zomer

Zweden zomer

Zomerse dagen zijn lang, warm en licht in Zweden. Wat let u dit feest mee te vieren?

 

 

 

 
Middernachtzon in Zweden

In de noordelijker gelegen regio’s van Zweden wordt het vanaf half mei al niet meer helemaal donker. Boven de poolcirkel is vanaf 21 juni de middernachtzon te zien. Naarmate de avond vordert wordt het dan gedurende korte tijd wel wat schemerig, maar kort na middernacht wordt het weer lichter. Er is iets verleidelijks aan een avond die geen duisternis kent. De vele uren zon hebben ook tot gevolg dat de nachtelijke afkoeling erg beperkt is. Zeker voor deze noordelijke ligging zijn de gemiddelde temperaturen in Zweden daardoor verrassend hoog.

Midzomerviering in Zweden

Traditioneel is het vieren van de langste dag een van de grootste feesten van het jaar in Zweden. Lees alles over de achtergrond van dit evenement  en hoe het gevierd wordt op de pagina Activiteiten.

Vakantiehuis in Zweden

Als echte liefhebbers van het buitenleven vinden de Zweden het wonen in een stad eigenlijk maar niets. Aangezien er toch grond in overvloed beschikbaar was, werd het bouwen van een vakantiehuis (Zweeds: stuga) op een mooie plek in de natuur erg populair onder de bevolking. Vooral in de jaren voordat ook in Zweden de goedkope strandvakanties in het zuiden van Europa populair werden, was dit een prima oplossing om te ontsnappen aan het stadsleven en van de vrije tijd te genieten. Vrijwel altijd liggen de huizen aan het water, want de Zweden zijn gek op varen en vissen. Veel van deze huizen worden ook verhuurd. Op de pagina Vakantiehuis Zweden kunt u daarover alles lezen.

Aanbieders van vakantiehuizen in Zweden zijn

Festivals in Zweden

Van de gunstige weersomstandigheden wordt natuurlijk ook geprofiteerd om buitenevenementen en festivals te organiseren. In Malmö vindt ieder jaar in de tweede helft van augustus het achtdaagse Malmö Festival plaats. Behalve gratis toegang biedt dit festival haar bezoekers een scala aan entertainment: meer dan 250 concerten en muziekoptredens, proeven van typisch Zweedse gerechten, een pretpark en een kunstmarkt, er zijn theatervoorstellingen, sportevenementen en andere vormen van entertainment (www.malmofestivalen.se). Heel bijzonder is ook de Kivik Apple Market, die in september plaatsvindt in Kivik in zuid Zweden. Deze gebeurtenis heeft een creatieve en een smakelijke kant. De publiekstrekkers zijn kunstwerken die bekend staan als “apple-art”: ze zien eruit als grote schilderijen, maar zijn eigenlijk in elkaar geknutseld door gebruik  van vele tonnen aan kleurrijke appels, die tezamen een mozaïek vormen! Behalve kijken kunt u er ook allerlei producten gemaakt met appel proeven. In juli is er in Stockholm het Jazz Festival en in augustus in Uppsala het Reggae Festival. 

Campings Zweden

Reisgids Zweden

Reisgids Zweden